Rull i Forn aposten per Calvet

La consellera Budó va evitar triar entre els favorits a les primàries de JxCat

L'exconseller Josep Rull
L'exconseller Josep Rull

Joaquim Forn i Josep Rull, dos dels exconsellers del govern català condemnats per sedició i empresonats, han manifestat el seu suport a Damià Calvet, l’actual conseller de Territori, com a candidat a les primàries de Junts per Catalunya. Els membres del govern de Carles Puigdemont han advocat per “governar amb mentalitat d’Estat” durant un acte telemàtic que han compartit, entre altres, amb el mateix Calvet i amb Blanca Bragulat, l’esposa de l’exconseller Jordi Turull.

Rull ha destacat de Calvet que té “moltes hores de vol” i “capacitat d’entendre que de la independència se’n pot parlar, però cal construir-la”, i ha afirmat que, si el titular de Territori guanya les primàries, ell se sentirà “còmode i segur”, per bé ha indicat que és Puigdemont qui lidera aquesta formació postconvergent.

Per la seva part, Forn s’ha mostrat partidari de deixar de banda “tanta autocrítica” i, tot i que reconeix que algunes coses “no s’han fet bé”, ha esgrimit el fet que l’independentisme sumi “més gent que mai”. Calvet s’ha compromès a treballar per aconseguir una llei d’amnistia com la que ha plantejat Blanca Bragulat.

Forn i Rull han mostrat la seva inclinació per la candidatura de Calvet a les primàries de Junts després que la consellera de la Presidència i portaveu del govern català, Meritxell Budó, evités la setmana passada decantar-se per l’actual titular de Territori o l’altra candidata destacada, l’exconsellera de Cultura Laura Borràs.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.