Els Mossos investiguen el tret de la Guàrdia Urbana a un sensesostre

Es vol esbrinar si l'actuació policial, qüestionada per la Fundació Arrels, va ser proporcionada

GRAF3194. BARCELONA, 21/11/2020.- Miembros del departamento de criminalística de los Mossos d Esquadra en el lugar donde esta tarde un indigente de 43 años y nacionalidad húngara ha resultado herido grave al recibir al menos uno de los dos disparos efectuados por un agente de la Guardia Urbana al repeler el intento de agresión de esta persona con un arma blanca de grandes dimensiones. EFE/Enric Fontcuberta

El debat sobre l’ús de les armes de foc per part de les forces de seguretat s’ha reobert arran del que va passar dissabte a la tarda al passeig de Sant Joan de Barcelona, quan la Guàrdia Urbana va disparar dos trets contra un home, un dels quals l’ha tocat a l’abdomen.

La policia municipal va rebre l’avís que un sensesostre molestava els veïns i tenia un comportament agressiu amb la gent que hi havia al carrer. La Guàrdia Urbana ha explicat que, quan van intentar reduir-lo, l’home va voler fer mal amb un ganivet a un agent, que li va disparar. Alguns testimonis han contradit aquesta versió i han penjat imatges a les xarxes.

“L’arma de foc l’última intervenció de qualsevol policia”, ha recordat el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que ha afegit que els Mossos s’han fet càrrec de la investigació perquè “s’ha entès que hi podia haver un conflicte d’interès”.

En paral·lel, “com sempre passa en aquests casos, s’ha obert una investigació de caràcter intern per part de la Guàrdia Urbana per veure com s’han seguit els procediments”, segons va explicar el regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, immediatament després dels fets.

El ferit, de 43 anys, està greu, però estable, a la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital de Sant Pau, on el van operar pel tret que va rebre a l’estómac.

La Fundació Arrels, que estava en contacte amb el sensesostre des del mes de juny, diu que “ens consta que és una persona molt tranquil·la i que no havia donat cap mostra d’agressivitat”, segons el director de l’entitat, Ferran Busquets. Sobre el ganivet que tenia, diu que “hem d’anar amb compte de no criminalitzar una cosa tan necessària com tenir aquest utensili”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides