Com es canvia un vídeo de Tik Tok contra la suposada avarícia dels catalans en un de catalanista?

Retallant-li el final. Això és el que ha passat amb el vídeo que un pakistanès apassionat de Tik Tok ha penjat en aquesta xarxa social. Els vídeos curts d’aquest perfil, que es presenta amb l’etiqueta @rustem6646, solen tractar de situacions divertides que es produeixen en un supermercat on l’amo és pakistanès. Un dels vídeos escenifica la coneguda broma sobre l’avarícia dels catalans en què un dependent parla en català a un client que parla en castellà i que diu que no l’entén. El dependent parla en català tota l’estona fins que a l’hora de pagar el client li deixa a deure 10 cèntims. Aleshores, el dependent els hi demana en castellà i el client li contesta que ja sabia que per 10 cèntims parlaria en castellà.

Aquest vídeo ha estat recuperat per món independentista arrauxat que circula per les xarxes però sense la part final de l’acudit i l’ha distribuït com si el dependent fos un ferm defensor de l’ús de la llengua catalana. El portal El Nacional s’ha prestat a aquest joc i el passat dia 18 publicava una notícia titulada: “Vídeo: El genial catalanopakistanès defensor del català” i el presentava com “les vivències d’un comerciant catalano-pakistanès que és un ferm usuari de la llengua catalana” i deia que “s’ha fet viral a la xarxa, després que ha fet un Tik Tok sobre la qüestió”.

Per rematar la jugada, la notícia del digital que dirigeix José Antich interpreta que la frase que apareix al peu del vídeo “Me pasa muchas veses a quien mas” es refereix a la gent que no l’entén quan parla en català. No. El que li passa és que la gent intenta tornar-li menys canvi fent veure que no l’entén.

Rustem té 37.600 seguidors a Tik Tok. Ha publicat un munt de vídeos. Tots en castellà i algun en urdú. En català només el de la broma retallada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides