El Departament de Treball atura l’adjudicació de les ajudes als treballadors del sector de la cultura, que s’havien de començar a donar aquest dijous a les 9 del matí.

La conselleria de Chakir el Homrani havia de destinar uns 3’5 milions d’euros a aquestes ajudes, però ara el departament diu que vol repensar-les per evitar un col·lapse com el que hi va haver la setmana passada amb les ajudes als autònoms. Per això n’ajorna el repartiment, que cobria tot el col·lectiu del món de la cultura, també el personal tècnic, que havia quedat exclòs d’altres tipus d’ajudes.

Des de la conselleria s’apunta que “per error” s’ha publicat a la web que la convocatòria de les ajudes s’obria aquest dijous al matí, quan ja s’havia decidit repensar-les.

Es tractava d’un pagament únic de 750 euros per a professionals en situació de necessitat, una ajuda que havia estat molt ben rebuda quan es va anunciar i que era molt esperada.

Precisament, el conseller de Treball i Afers Socials ha parlat aquest dimecres per primera vegada sobre les ajudes. El Homrani ha demanat disculpes i ha dit que no van “saber calibrar” que les ajudes tindrien una resposta com la que hi va haver, però ha dit que no pensa dimitir.