Laura Borràs demana una plaça de funcionària de l’Estat espanyol

L'aspirant de Junts és l'única candidata en l'especialitat de Didàctica de la literatura a la UB
Laura Borràs
Laura Borràs

La diputada, exconsellera i ara aspirant a candidata de Junts per Catalunya Laura Borràs ha sol·licitat una plaça de professora titular a la facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona (UB) i esdevindrà funcionària de l'Estat espanyol si l'obté, publica La Vanguardia.

Segons la mateixa informació, Borràs va optar anteriorment a dues places estables a la facultat de Filologia i Comunicació de la mateixa universitat, com a titular i com a agregada, i ara és l'única candidata en l'especialitat de la plaça a la qual opta: Didàctica de la literatura.

Borràs ha demanat la plaça de titular, que la portaria a ser funcionària de l'Estat, i no la que s'obté per contractació laboral, la de professor o catedràtic agregat, una opció amb què la Generalitat ha flexibilitzat la contractació indefinida de docents a la universitat.

Mentre la diputada de JxCat es prepara per a les primàries de la seva formació i la contesa electoral del 14-F, en paral·lel es desenvolupa el concurs de la plaça que vol obtenir. Segons La Vanguardia, durant els pròxims dies es designaran els cinc membres del tribunal i es publicarà la data de les proves per obtenir la plaça.

Borràs, que va saltar a la primera línia política el 2017 a la llista de JxCat i va ser nomenada consellera de Cultura el 2018, està sent investigada per un presumpte fraccionament de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes, que va dirigir entre els anys 2013 i 2017.

La diputada de JxCat al Congrés no és l'única figura destacada de l'independentisme que ha volgut aconseguir una plaça de funcionària de l'Estat espanyol durant els anys del procés. La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, era professora titular de la UB des del 2001 i enguany ha estat nomenada catedràtica.

(Visited 292 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari