Quin alt càrrec català diu que el president de la Conferència Episcopal s’ha d’avergonyir?

omella
omella

El director general de Comunicació del govern català, Jaume Clotet, ha aprofitat que Juan José Omella, l'arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal espanyola, ha demanat donatius als fidels per passar comptes amb ell en clau processista.

Clotet ha piulat que Omella demana diners "perquè han caigut les almoines per la covid". "Ho farem o no ho farem, però ell s'hauria d'avergonyir davant de Déu i dels homes perquè algun pres polític li ha pregat que el visités i s'hi ha negat", troba aquest alt càrrec del Departament de la Presidència. "No demanis pietat si no ets capaç de donar-ne", sentencia en el mateix comentari de Twitter.

L'arquebisbe de Barcelona ja va ser la diana del darrer president de la Generalitat, Quim Torra, el qual va retreure-li el passat mes de juliol la seva actitud envers el procés quan Omella va defensar la celebració d'una missa amb 500 persones esgrimint la llibertat de culte. Aleshores, també amb la pandèmia com a rerefons, Torra va dir que Omella no ha aixecat la veu contra "la repressió" que assegurava que "viu Catalunya", i li va retreure que s'havia oblidat de la Constitució i dels drets fonamentals.

A més, el maig d'enguany, el responsable de comunicació d'Interior, Joan Maria Piqué, havia demanat a Omella "que respecti el català com la llengua del país, perseguida durant segles i minoritzada ara", ja que trobava "molt fort" que no es comuniqués en català a Twitter

D'altra banda, Jaume Clotet també s'ha mostrat molt crític amb figures sorgides de l'entitat de castellanoparlants independentista Súmate que cobren un sou públic. En concret, ha difós un missatge on s'assenyala els diputats d'ERC Gabriel Rufián, José Rodríguez i Eduardo Reyes: "Aquí teniu els 4 dame paguita del procés per Súmate. 4 personatges que han trepitjat la gent, han venut Catalunya i passat pel folre tots els principis republicans per la pagueta. A Súmate, entre els 4 no arribaven als 3000€ mensuals, ara superen els 20000€ mensuals entre tots".

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides