Fiscalia investiga la falta de distància de seguretat entre usuaris a Rodalies

La plataforma Xnet, que és qui ha presentat la denúncia, fa una crida perquè els afectats enviïn documentació

La plataforma Xnet ha presentat una denúncia davant la Fiscalia de Barcelona i una altra davant l’Agència Catalana de Consum per considerar que les administracions i responsables de Rodalies de Catalunya “no estan actuant” per garantir la distància mínima de seguretat entre els usuaris, el que consideren que posa en risc la salut dels passatgers en plena pandèmia de la covid-19. Fiscalia ho investiga.

La denunciant critica que fins ara les mesures s’han dirigit a responsabilitzar als usuaris “sense que s’hagi ampliat la capacitat i freqüència dels trens ni s’hagi establert cap referència d’ocupació dels mitjans de transport”. Per això fan una crida els passatgers a documentar la situació amb fotografies, guardant els bitllets de transport i denunciant-ho a les xarxes socials.

Xnet sosté al seu escrit que “ni l’operadora, Renfe; ni el titular de la infraestructura, Adif; ni la Generalitat de Catalunya, titular del servei; ni els ministeris responsables, han pres les mesures necessàries i possibles en matèria de seguretat i salut dels serveis públics de tal manera que els usuaris es puguin desplaçar sense risc als seus centres de treball”.

La denúncia demana investigar els fets en considerar que “poden ser constitutius, per omissió, d’un delicte dolós de lesions segons l’article 147 del Codi Penal, o subsidiàriament, d’un delicte de lesions per imprudència greu segons l’article 152 del Codi Penal”.

Renfe sosté que viatjar a Rodalies és segur i que s’han adoptat les mesures necessàries per evitar el contagi de covid-19, tant a les estacions com als trens, mesures que han estat consensuades amb la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides