Els darrers dies s’ha accelerat el degoteig de noms de coneguts que volen concórrer a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. Junts per Catalunya té com a aspirants destacats Laura Borràs i Damià Calvet, que ja han obtingut els avals per ser candidats a les primàries. Finalment, Jordi Puigneró i Ramon Tremosa no han fet el pas. Sí que semblava disposat a fer-ho el militant Joan-Ramon Colomines-Companys, però el tercer competidor serà l’advocat i membre de la Crida Jordi Farrés, que va ser regidor a Sant Cugat del Vallès. Més mediàtics que ell són tres activistes i tuitaires puigdemontistes que han adquirit ressò durant els anys del procés i que volen entrar a la llista de JxCat: Rai López, el devot de Borràs que va viatjar a peu fins a Waterloo i i l’independentista de la línia dura Mark SerraJoan Porras (àlies Joan Bonanit), conegut per desitjar bona nit amb un megàfon als dirigents del procés presos, ha esdevingut responsable d’organizació de Junts a la Catalunya central.

Esquerra Republicana, que també celebra primàries, té com a grans aspirants a caps de llista Pere Aragonès, Marta Vilalta, Teresa Jordà i Raquel Sans, però no podrà comptar aquest cop amb un dels seus diputats, Eduardo Reyes, que va tornar a la cambra per ocupar el buit de Raül Romeva fa un any. El cofundador i president d’honor de l’entitat Súmate ha anunciat que es presentarà a les primàries de Demòcrates, darrer soci electoral d’ERC. El dirigent Antoni Castellà és el favorit liderar la llista d’aquest partit. Les alternatives són la consultora Meritxell Plana i un estudiant de periodisme, Àlex Matabosch. Demòcrates, creat pels independentistes d’Unió, també incorpora un activista i tuitaire famós: Albert Donaire, conegut com a portaveu de la sectorial de l’ANC Mossos per la República i per les seves polèmiques a Twitter.

La CUP encara ha de definir les seves candidatures, a les quals ha renunciat el seu exdiputat David Fernàndez, que havia sonat com a cap de llista. Primàries, la iniciativa impulsada per Jordi Graupera per aglutinar l’independentisme en un intent d’aconseguir l’alcaldia de Barcelona, ha difós que ja suma 147 candidats, entre els quals no hi ha el mateix Graupera. Aquest cop s’han presentat candidats menys coneguts que per  a la candidatura de les municipals per Barcelona, de fet. Entre ells hi ha dos tuitaires amb un cert ressò: Laura Ormella i Xavier Climent.

Jéssica Albiach repetirà com a cap de llista dels comuns, mentre que la seva companya de bancada Marta Ribas deixarà el Parlament. Les incorporacions més destacades dels comuns són Joan Carles Gallego, exsecretari general de CCOO de Catalunya, i la senadora Rosa Lluch, filla de l’exministre socialista Ernest Lluch. No s’han anunciat, de moment, fitxatges sonats de Cs, el PSC i el PP per a unes eleccions que probablement obriran a Vox, encapçalat per Ignacio Garriga, les portes de la cambra. Una altra formació ultranacionalista com és Força Catalunya, encapçalada per Santiago Espot, ho té més magre, en principi, el mateix que el Front Nacional de Catalunya (FNC) i Aliança Catalana, la candidatura de la regidora ripollesa del FNC Sílvia Orriols, que es presenta separada de la formació amb què va aconseguir l’acta de regidora i d’Espot, amb qui havia exhibit sintonia.

Fora de l’àmbit estrictament polític, però marcada per la política, es desenvolupa en paral·lel la cursa per presidir el FC Barcelona. La darrera novetat és la inclusió d’Antoni Bassas, un dels periodistes més militants en el nacionalisme català, com a número dos del presidenciable Víctor Font.