Les dades epidemiològiques facilitades aquest dijous pel Departament de Salut indiquen un descens de pacients amb covid als hospitals (-102) i a les UCI (-21). No obstant això, Catalunya ha sumat en les darreres vint-i-quatre hores 50 defuncions més (des de l’inici de la pandèmia han mort 15.318 persones).

Actualment, els centres hospitalaris catalans comptabilitzen un total de 2.300 pacients amb covid, dels quals 553 romanen a les UCI (tenint en compte els centres públics i els privats).

D’altra banda, Catalunya ha registrat, un dia més, una caiguda del risc de rebrot. Aquest paràmetre ha baixat 9 punts, i s’ha situat en els 381. Tot i el descens experimentat en els darrers dies, encara són xifres una mica elevades, ja que a partir dels 200 punts els números indiquen un risc molt alt que l’epidèmia es descontroli.

La velocitat de reproducció del virus s’ha mantingut, com des de fa dos dies, a 0,76.

Pel que fa als contagis, la conselleria ha comunicat 2.501 nous positius (des de l’inici de la crisi sanitària se n’han diagnosticat 325.345).