Bars i restaurants podran reobrir a partir del proper dilluns 23 de novembre fins a les 21.30h. Així ho han anunciat el vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, que també han informat de la resta de mesures que contempla el pla de reobertura que ha aprovat el govern català aquest dijous, després de negociar amb els sectors econòmics i socials afectats i en plena polèmica per la filtració d’un esborrany del document el dimarts passat.

En aquest sentit, les terrasses dels bars i restaurants podran reobrir al 100%, mentre que els interiors ho hauran de fer amb un aforament del 30%. Així mateix, hi haurà d’haver una distància de dos metres entre els comensals de taules diferents i un màxim de 4 persones per taula, excepte que formin part del mateix grup bombolla.

El pla de reobertura s’estructura en quatre trams, cadascun d’ells amb una durada de quinze dies, i té una previsió temporal de dos mesos. Els territoris avançaran o retrocediran de fase en funció de les dades epidemiològiques. El confinament perimetral de Catalunya durarà fins a l’inici de la tercera fase, mentre que el toc de queda nocturn durarà les quatre etapes.

Les mesures més importants són les següents:

– 1a fase (23 de novembre): bars i restaurants de 6h a 21.30h, 100% d’aforament a les terrasses, 30% a l’interior i una bona ventilació, màxim de 4 persones per taula (tret que siguin grups bombolla) i distància de 2 metres entre comensals de taules diferents; activitats esportives no competitives a l’aire lliure amb un aforament del 50%;  pavellons i gimnasos amb un aforament del 30% i amb cita prèvia; cinemes teatres, auditoris i sales de concert amb el 50% de l’aforament (màxim 500 persones); comerços de menys i de més 800 m2 amb el 30% de l’aforament; actes religiosos i cerimònies civils amb el 30% de l’aforament; reunions socials amb un màxim de 6 persones; i confinament municipal durant el cap de setmana.

– ​2a fase (7 de desembre): comerços amb un aforament del 50%; centres comercials amb un aforament del 30%; interior de bars i restaurants amb un aforament del 50%; cinemes, teatres i actes culturals amb un aforament del 70%; activitats esportives amb un 50% de l’aforament; i confinament comarcal el cap de setmana.

– 3a fase (21 de desembre): reunions socials amb un màxim de 10 persones; no hi haurà restriccions de mobilitat el cap de setmana; activitats esportives a l’exterior al 70% de l’aforament, i 50% a l’interior; i actes religiosos i cerimònies civils amb un aforament del 50%.

– 4a fase (4 de gener): recuperació progressiva de les classes al Batxillerat, extraescolars i competicions esportives.