Qui s’apunta a assenyalar les diferències entre JxCat i ERC?

Reunió del govern de la Generalitat
Reunió del govern de la Generalitat

El Gremi de Restauració de Barcelona, dirigit per Roger Pallarols, ha posat en evidència, un cop més, les diferències internes del Govern de la Generalitat. En aquest cas, Pallarols assegura que ha trobat la comprensió de JxCat, el partit de Carles Puigdemont, mentre que d'ERC, la formació d'Oriol Junqueras, diu que "no ens escolta". Pallerols ha escrit a Twitter, en concret, que "hi ha una part del Govern [Junts] que sí que es preocupa pel sector de la restauració" i que "una part [ERC] no escolta", amb la consellera de Salut, Alba Vergés, al capdavant.

La restauració és un dels sectors més afectats per les mesures decretades per la Generalitat, ja que  obliga els negocis a tancar o a oferir només el servei de lliurament de menjar per emportar. Els gremis han fet pública la postura del conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, que estaria a favor de les mesures proposades pels restauradors. Aquestes serien que, a partir del 23 de novembre i fins al 8 de desembre, els bars i restaurants puguin obrir les terrasses i els interiors en un terç de la seva capacitat. Es comprometen a identificar prèviament a tots els clients, així com a prendre'ls la temperatura, a no permetre més de sis persones a cada taula i a ventilar els locals cada 15 minuts. A la segona fase, entre el 9 de desembre i el dia de Reis, s'incrementaria el percentatge de clients a l'interior dels locals fins a la meitat de l'aforament, mantenint la resta de precaucions.

Tremosa s'hauria compromès a portar aquest pla al Govern de la Generalitat, encara que a hores d'ara no comptaria amb el vistiplau dels responsables de Salut, reticents a donar un marge com aquest als restauradors. Setmanes enrere, el conseller d'Empresa ja es va mostrar en públic partidari de flexibilitzar les restriccions sobre la restauració, però va ser renyat pel vicepresident Pere Aragonès, el qual va instar-lo a expressar les opinions a les reunions internes i no pas amb comentaris a Twitter.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides