Malestar a TV3 pels àudios on posen al descobert “pressions polítiques”

Arran de la filtració de la conversa Madí-Benet, el Consell Professional d'Informatius i el Comitè d'Empresa recorden que TV3 "no és el canal particular de cap productora"
Tatxo Benet

El Consell Professional d'Informatius i el Comitè d'Empresa de TV3 han tornat a respondre a les filtracions de gravacions de converses privades, en aquest cas entre David Madí, exdirigent de Convergència i Tatxo Benet, soci del grup audiovisual Mediapro. Als àudios filtrats, Benet demana a Madí que es pressioni el director de TV3 perquè els compri una sèrie documental de vuit capítols "a uns preus exorbitants, molt lluny de les tarifes estàndard".

Després de rebutjar l'exposició a la llum pública d'unes converses que no tenen "res a veure amb la causa judicial que va motivar les escoltes" -cas Volhov-, el Consell Professional d'Informatius i el Comitè d'Empresa de TV3 afirmen no poder ni voler obviar que els àudios "posen al descobert pràctiques de pressió política als mitjans públics, d'amiguisme empresarial i, si més no, de dubtosa utilització de diners públics".

D'altra banda també critiquen l'import de la demanda -800.000 euros pels drets d'emissió d'una sèrie de vuit capítols-: "Aquest import és aproximadament 20 vegades superior al que TV3 paga pels drets d'antena d'un documental". Això no obstant, també comenten que Benet reconeix que la direcció de TV3 no vol pagar aquest import al·legant "que no té diners". També comenten que ara la compra del documental "està paralitzada", però afegeixen que "caldrà estar atents que no se'n reactivi l'adquisició a preus fora de la norma".

Denuncien també que la feina editorial dels Serveis Informatius "no es pot menystenir amb l'arribada a la graella de productes tancats que no segueixen els protocols de producció establerts i que vénen acompanyats d'exigències de calendari de programació". "Aquesta manera de fer evidencia també un enorme menyspreu a la gran majoria de productores de Catalunya que segueixen estrictament els procediments normatius per poder oferir els seus productes als mitjans públics", afegeixen.

Per la seva banda, el Comitè d'Empresa de TV3 ha demanat una reunió formal de la comissió de seguiment de la producció perquè la direcció informi del cas Madí amb Pilar Rahola i amb Benet i que aclareixi què pensen fer al respecte.

També demanen explicacions sobre el fitxatge de Martí Patxot, exdirector corporatiu de Comercial i Màrqueting, per una empresa privada de publicitat, "fet que creiem que pot incomplir les normes d'incompatibilitat de càrrecs".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides