El Ministeri de Justícia presentarà la reforma de la sedició abans del 2021

El ministre Campo preveu enllestir enguany l'avantprojecte que pot rebaixar a la meitat les penes dels dirigents del procés empresonats
Judici al Tribunal Suprem
Judici al Tribunal Suprem

L'avantprojecte de reforma del Codi Penal que inclou una redefinició del delicte de sedició es presentarà enguany, publica El País sobre la previsió del ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, citant fonts del govern d'Espanya.

La reforma del delicte de sedició, segons la mateixa informació, rebaixarà a la meitat les penes i, si s'aprova, facilitarà l'excarceració dels dirigents del procés empresonats, que van ser condemnats a penes de 9 a 13 anys pel Tribunal Suprem com a culpables d'aquell delicte, ja que s'aplicaria en aquest cas una reducció automàtica de la condemna.

L'excarceració, però, no només depèn de la modificació del delicte de sedició, ja que alguns dels dirigents del procés també van ser condemnats per malversació. L'altra via és l'indult, que ja va ser tramitat pel Ministeri de Justícia i la resolució del qual es troba en espera del pronunciament dels magistrats del Suprem que van condemnar els dirigents del procés i dels fiscals.

Citant fonts jurídiques, El País afegeix que una possibilitat que valora el govern espanyol és aplicar un indult parcial després que la reforma de la sedició hagi reduït les penes, de manera que els presos sortirien en llibertat perquè l'indult s'aplicaria a la part de la condemna pendent de complir.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.