Puigdemont podria ser cap de cartell de JxCat sense ser presidenciable

L'expresident de la Generalitat ha de decidir quina posició de la candidatura ocuparà finalment
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, va anunciar dimecres passat que no tornarà a ser candidat a la presidència de la Generalitat en les pròximes eleccions catalanes del 14 de febrer. Va avisar, però que concorrerà als comicis i que la seva intenció és "liderar" el projecte per culminar el procés cap a la independència.

Puigdemont no ha aclarit encara tots els seus plans, però l'executiva de JxCat ha confirmat aquest matí que li reserva el número 1 de la llista per Barcelona, encara que no sigui el candidat a la presidència. La vicepresidenta de la formació nacionalista, Elsa Artadi, ha assenyalat que d'acord amb el reglament de les primàries aprovat per la militància del partit, Puigdemont podria ocupar aquest lloc com a cap de cartell. Segons la dirigent sobiranista, el reglament no explicita que el candidat a la presidència de la Generalitat hagi d'encapçalar la llista del partit per Barcelona.

Puigdemont, per tant, podria ocupar el lloc que vulgui en les paperetes sense necessitat de passar per les primàries. "És el president del partit, el líder de l'espai polític, jugarà fort a les eleccions", ha assegurat Artadi. Tot i això, no ha avançat quina serà la decisió de Puigdemont, que medita el pas pendent del suplicatori de Parlament Europeu per a la seva extradició.

"No em toca a mi avançar quina és la seva voluntat. No entrarem en hipòtesis sobre què farà i què no farà", ha expressat. "Ell ja va dir que estarà a la llista, però no en quina posició", ha apuntat. "Es mereix el respecte de la direcció i esperarem la seva decisió", ha rematat.

El candidat de JxCat a la presidència de la Generalitat sortirà de les primàries a les quals opten tres dirigents: Laura Borràs, actual portaveu del partit al Congrés, Damià Calvet, conseller de Territori de la Generalitat, i Jordi Farrès, advocat que procedeix de la Crida Nacional. Tots ells han aconseguit els avals necessaris i a partir de demà podran començar la campanya fins al cap de setmana del 29 de novembre, en què tindrà lloc la votació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides