Puigdemont a Rahola: “Perquè no et muntem un canal d’‘streaming’?”

La comentarista va dir a David Madí que la proposta podia funcionar però que no tenia "ni idea de com es fa això” i l’empresari li va dir que “podem buscar gent que sigui especialista”
Carles Puigdemont i Pilar Rahola

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, va oferir a la comentarista dels programes de TV3 Tot es mou i FAQS, Pilar Rahola, la creació d’una canal a les xarxes socials on pogués fer les seves anàlisis polítiques i compensar així la seva pèrdua de presència en aquests espais els darrers mesos. Rahola ho explica a David Madí en una de les converses telefòniques interceptades en el marc de l’operació Voloh en la qual s’investiga aquest empresari i d’altres dirigents independentistes pels presumptes delictes de blanqueig de diners, tràfic d’influències i malversació de fons públics, relacionats amb el finançament irregular de les despeses generades pel propi Puigdemont i els altres polítics fugits a l’estranger arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya.

En la conversa, Rahola denuncia que ERC està darrere la retallada del temps de les seves intervencions a TV3 i comenta a Madí que ha tingut converses amb Pepe (Antich) i Carles Puigdemont per intentar recuperar la presència televisiva perduda. Tots dos coincideixen en que el director de TV3, Vicent Sanchis, vol fer mèrits davant dels dirigents d’Esquerra Republicana que pressionen perquè Pilar Rahola, a qui consideren la veu de JxCat i de Puigdemont, ocupi menys minuts a la televisió pública catalana. Sanchis va proposar Rahola, que apareixia dos cops a la setmana al programa Tot es mou, de fer-ho només un cop i la comentarista s’hi va negar.

“Des de que va començar aquest procés jo sempre m’he mantingut en la posició que o em mantenien els dos dies o me n’anava. Això ha estat fins avui que he parlat aquest matí amb en Puigdemont després de parlar amb en Pepe”, li comenta Rahola a Madí i afegeix que “en Carles m’ha demanat sisplau per força que no me’n vagi. A mi em costa (…). El que m’he de menjar ara és una cosa que no em ve gens de gust”. “El Pepe defensava la meva posició d’anar-me’n”, li diu.

“En Puigdemont em deia que a curt termini si fots la plantada potser et quedes satisfeta. A mig termini hi sortim perdent tots. I no hem aconseguit instal·lar el relat públic que ERC domina TV3 i ens està putejant”, explica Rahola que li ha dit l’expresident de la Generalitat i que ell li ha proposat: “perquè no et muntem un canal de streaming que vagi a totes les xarxes i a la mateixa hora que hauries d’estar fent el teu comentari a la tele fas la teva al·locució, la teva anàlisi del dia? Això pot tenir molt recorregut”.

David Madí afirma que la proposta de Puigdemont li sembla una iniciativa magnífica i Rahola assegura que té molts seguidors a Instagram y Facebook però que pel que fa a crear un canal d'streaming “no en tinc ni idea de com es fa això”. Madí la tranquil·litza dient-li que “aquí podem buscar gent que sigui especialista en això” i li recomana que accepti continuar a TV3 malgrat la disminució del nombre de les seves aparicions. “Plantar la tenda de campanya i aguantar allà sota”, assumeix la comentarista. I pensa en veu alta: “De tota manera, no estarà malament això de fer un canal”.

El 9 d’octubre va aparèixer el primer vídeo al portal de youtube Paraula de Rahola, dinamitzat per El Nacional de Pepe Antich. Ha tingut unes 40.000 visites. Amb el pas dels dies, però, ha anat perdent visitants. El vídeo que va penjar aquest dilluns 16 de novembre no arribava a les 2.000 visites malgrat que té prop de 6.700 subscriptors. “Idees, coratge, compromís, Catalunya” és el lema que defineix el canal.

(Visited 147 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari