El BBVA i el Banc Sabadell han iniciat converses i estudien fusionar-se

Les dues entitats confirmen que han contractat assessors externs per abordar un procés d'integració
Un caixer del Banc Sabadell

El BBVA i el Banc Sabadell han iniciat converses per fusionar-se, segons han confirmat totes dues entitats. Això faria que es creés un grup de 950.000 milions d'euros en actius, i d'una mida molt semblant a la de la unió entre CaixaBank i Bankia.

D'altra banda, el BBVA ja ha traslladat aquestes converses a la Comissió del Mercat de Valors. Un cop ha tancat la borsa, el BBVA ha pujat un 15%, i el Sabadell, un 24%.

Entre els motius de la pujada del BBVA hi ha la venda, per 9.700 milions d'euros, de la seva filial als Estats Units. L'operació suposarà una entrada directa de diners per al banc basc, perquè la venda es fa per uns 580 milions d'euros per sobre del valor real.

El president de l'entitat, Carlos Torres Vila, explica els beneficis que té l'operació per al banc: "El preu representa gairebé el 50% de la capitalització en borsa del BBVA per un negoci que genera menys del 10% del nostre benefici".

El nou banc tindria 46.000 treballadors i més de 4.200 oficines, a més d'una important presència a països com Mèxic, Turquia i el Regne Unit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides