Catalunya farà una desescalada per trams revisables cada quinze dies

El progressiu aixecament de les restriccions no implica "necessàriament" una modificació del toc de queda
Els bars i restaurants tornaran a obrir les terrasses

El Govern negocia amb els sectors afectats el pla de reobertura previst per dilluns que ve. Les restriccions es revisaran cada quinze dies, en funció dels indicadors de transmissió del virus. La incidència continua a la baixa, però encara està lluny de ser la desitjada. De moment, s'apunta que podrien obrir les terrasses de bars i restaurants, entre altres.

La consellera de Salut Alba Vergés i el conseller d'Interior Miquel Sàmper ha comparegut per valorar aquests indicadors i han avançat que el retorn a la normalitat es farà en tres o quatre trams, que es revisaran al cap de dues setmanes.

Vergés ha recordat que el dilluns 23 de novembre començarà el pla, i que es farà sempre d'acord amb els compromisos adquirits amb les parts implicades. "Serà un pla progressiu: no avançarem res més", ha insistit. "Ens plantegem aquest pla de reobertura d'activitat perquè estem tenint aquesta tendència, perquè l'estem consolidant, perquè així ho estan notant les dades i, a més a més, ho vetllarem dia a dia perquè, evidentment, no ens canviï i no tornem enrere i no tornem a fer una pujada".

Vergés també ha dit que aquest pla no ha d'implicar, necessàriament, modificacions en el toc de queda. Unes declaracions que van en sintonia amb el que va afirmar Sàmper la setmana passada quan li van preguntar per aquesta mesura. Pel conseller d'Interior, el confinament nocturn "ens haurà d'acompanyar molt temps".

El coordinador de la Unitat Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha demanat molta prudència: "Més enllà que pugui haver-hi més o menys sectors oberts, és extremadament important que totes les persones siguin conscients que estem en un moment encara de pandèmia amb molts casos." I ha afegit que "hem d'anar amb molta cura. Hem d'anar protegits, hem d'anar amb distància. No podem fer reunions multitudinàries, no podem tenir molta interacció social".

Tot això mentre la pandèmia continua retrocedint lentament a Catalunya. Les dades d'aquest dilluns confirmen la tendència a la baixa del risc de rebrot, la velocitat de propagació del virus i el nombre de contagis. Ara bé, aquesta millora encara no es nota als hospitals: hi ha més hospitalitzats i pacients a l'UCI i s'han notificat 52 defuncions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.