El Parlament Europeu comença el debat sobre la immunitat de Puigdemont, Ponsatí i Comín

El procediment tindrà una durada mínima de quatre mesos i es farà de forma telemàtica
Carles Puigdemont, amb Toni Comín i Clara Ponsatí
Carles Puigdemont, amb Toni Comín i Clara Ponsatí

La Comissió d’Afers Jurídics del Parlament Europeu, presidida per l’eurodiputat de Ciutadans, Adrián Vázquez, inicia aquest dilluns l’examen del suplicatori de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i dels exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí per retirar-los la immunitat i que compareguin davant la justícia espanyola. Puigdemont i Comín estan acusats dels delictes de sedició i malversació, mentre que Ponsatí només ho està del de sedició.

El procediment, que tot indica que tindrà una durada mínima de quatre mesos, es farà de forma telemàtica i amb vuit mesos de retard a causa de la crisi sanitària.  

El suplicatori començarà amb la presentació del cas per part de l’eurodiputat ultraconservador búlgar (adscrit al grup dels Conservadors i Reformistes Europeus del que forma part Vox), Angel Djambazki, i la rèplica de la defensa. A continuació, l’expresident i els exconsellers catalans intervindran el mes de desembre i, posteriorment, tindrà lloc la votació a la comissió i la votació definitiva al ple de l’eurocambra.

La “persecució política”, la falta de competència del Tribunal Suprem o la inexistència del delicte de sedició en altres països europeus són alguns dels arguments que esgrimiran els tres eurodiputats per defensar-se.

L’advocat Gonzalo Boye ha assegurat aquest dilluns en una entrevista a Catalunya Ràdio que Puigdemont, Comín i Ponsatí estan “molt tranquils”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.