El Parlament Europeu comença el debat sobre la immunitat de Puigdemont, Ponsatí i Comín

El procediment tindrà una durada mínima de quatre mesos i es farà de forma telemàtica
Carles Puigdemont, amb Toni Comín i Clara Ponsatí
Carles Puigdemont, amb Toni Comín i Clara Ponsatí

La Comissió d’Afers Jurídics del Parlament Europeu, presidida per l’eurodiputat de Ciutadans, Adrián Vázquez, inicia aquest dilluns l’examen del suplicatori de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i dels exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí per retirar-los la immunitat i que compareguin davant la justícia espanyola. Puigdemont i Comín estan acusats dels delictes de sedició i malversació, mentre que Ponsatí només ho està del de sedició.

El procediment, que tot indica que tindrà una durada mínima de quatre mesos, es farà de forma telemàtica i amb vuit mesos de retard a causa de la crisi sanitària.  

El suplicatori començarà amb la presentació del cas per part de l’eurodiputat ultraconservador búlgar (adscrit al grup dels Conservadors i Reformistes Europeus del que forma part Vox), Angel Djambazki, i la rèplica de la defensa. A continuació, l’expresident i els exconsellers catalans intervindran el mes de desembre i, posteriorment, tindrà lloc la votació a la comissió i la votació definitiva al ple de l’eurocambra.

La “persecució política”, la falta de competència del Tribunal Suprem o la inexistència del delicte de sedició en altres països europeus són alguns dels arguments que esgrimiran els tres eurodiputats per defensar-se.

L’advocat Gonzalo Boye ha assegurat aquest dilluns en una entrevista a Catalunya Ràdio que Puigdemont, Comín i Ponsatí estan “molt tranquils”.

(Visited 85 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari