Els col·legis de metges exigeixen el “cessament immediat” de Simón

Els metges catalans es desmarquen de la petició
Fernando Simón

L'Assemblea del Consell General de Col·legis de Metges (GCOM) demana al cessament "immediat" de Fernando Simón. En un comunicat, l'òrgan que agrupa els 52 col·legis de metges de l'Estat apunta que així es va aprovar en una reunió aquest divendres. Segons argumenten, es demana el cessament del director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries per la seva "incapacitat manifesta i prolongada" durant l'evolució de la pandèmia de la covid-19. A més, demanen una "rectificació pública" per les darreres declaracions de Simón en relació amb el comportament dels sanitaris.

El Consell del Col·legi de Metges de Catalunya s'ha desmarcat d'aquesta petició. Ho ha fet el doctor Jaume Padrós a través del seu compte de Twitter.

El polèmic comunicat assegura que Simón va dir dijous que "els sanitaris tenen un millor comportament evitant contagiar-se fora del seu espai de treball" perquè tenen un "aprenentatge" respecte a la primera onada.

Aquestes declaracions, apunten, "obliga" el GCOM a prendre la decisió de demanar apartar-lo del càrrec. "No només suposen un acte de desmotivació, incomprensió i absència de sensibilitat, sinó que expressen una ignorància manifesta de les condicions de treball i la responsabilitat i vocació amb les quals milers de companys estan desenvolupant l'activitat des del professionalisme mèdic i l'acció col·laborativa estreta amb la resta de professions sanitàries", conclouen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides