Quina nova subvenció ha “pescat” Eliseu Climent a la Generalitat?

Eliseu Climent

L’editor i activista valencià Eliseu Climent és, des de fa anys, un dels màxims experts que hi ha en tota la península Ibèrica en l’art de la “pesca” de subvencions públiques en tota mena de despatxos oficials i administracions. La seva habilitat per engalipar i seduir els seus interlocutors –preferentment, polítics de l’àmbit de JxCat, ERC, PSC, PSPV, Compromís i PSIB- és llegendària i li ha reportat desenes i desenes de milions d’euros des que va començar aquesta lucrativa activitat, l’any 1985.

Per practicar aquest “art de la pesca”, Eliseu Climent disposa d’un munt d’empreses i entitats, que ara llencen l’ham aquí, ara llencen l’ham per allà… i a veure qui pica: Acció Cultural del País Valencià, les fundacions Ausiàs March, Ramon Muntaner, Francesc Eiximenis i Josep Renau, les institucions Ignasi Villalonga i Joan Fuster, Edicions del País Valencià, Editorial Tres i Quatre, el Centre Cultural Octubre…

Fa uns dies, EL TRIANGLE es feia ressò de les subvencions que Presidència de la Generalitat ha donat a Acció Cultural del País Valencià per pagar la hipoteca anual del Centre Cultural Octubre i les despeses de funcionament d’aquesta entitat. En total: 914.206 euros. Un bon llobarro.

Però és que, ara, el departament de Presidència de la Generalitat acaba de concedir una nova subvenció a l’entramat d’Eliseu Climent. Concretament, 47.000 euros més a la Fundació Francesc Eiximenis, en el marc de la convocatòria per a “entitats sense ànim de lucre i organitzacions professionals del sector de la comunicació per al desenvolupament d’iniciatives que contribueixin al foment del periodisme i a l’enfortiment de l’espai de comunicació”, que té una dotació d’1,4 milions d’euros.

A Eliseu Climent li ha sortit un imitador en l’art de “pescar subvencions”, però que, de moment, no li arriba a la sola de la sabata: es tracta de l’exdiputat i editor Joan Puig (larepublica.cat), un històric militant d’ERC que ara festeja amb el puigdemontisme. En el repartiment de subvencions que acaba de fer la consellera Meritxell Budó a entitats sense finalitat de lucre l’Associació Cultural Nou País, de la qual és secretari, també s’ha emportat un bocí: en aquest cas, 29.000 euros per a “la millora i ampliació del digital larepublicaesportiva.cat”, dedicat a temes esportius.

 

La Generalitat és una màquina de cremar diners. Malgrat la covid, que no pari la festa i la disbauxa!

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.