Justícia accelera la reforma de sedició com a un gest a Esquerra Republicana

L'executiu de Pedro Sánchez preveu comptar amb el projecte de llei abans de finals d'any
Juan Carlos Campo

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha assegurat aquest divendres que el seu executiu aprovarà la reforma del delicte de sedició abans de cap d'any. Segons Campo, les tasques al Ministeri de Justícia "estan bastant avançades" i un cop superi tots els tràmits parlamentaris la reforma del delicte de sedició es podrà aplicar als presos independentistes si inclou una modificació a la baixa de les penes. El que suposa un gest cap a ERC que ajudaria a millorar la relació amb el govern espanyol i facilitaria l'aprovació dels pressupostos del 2021.

Campo ha apuntat també que continuen els tràmits de gestió de l'indult als presos, tot i que només ha apuntat que es resoldrà "en temps raonables" i no ha avançat quina serà la decisió final del president del govern. "Hi ha expedients d'indults que triguen sis mesos, i altres un any i escaig".

El ministre de Justícia ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a TVE on ha apuntat que la finalitat de la reforma del delicte de sedició "és harmonitzar el nostre dret als països del nostre entorn a l'hora de recollir unes figures delictives greus en els seus termes justos".

Segons Campo, la reforma podrà modificar la situació penitenciària dels presos independentistes. "Cal veure la redacció final", però "quan afecta uns fets jutjats anteriorment, si és més beneficiós pel que fa a les penes, el tribunal sentenciador fa l'adequació o l'estudi sobre si s'ha de tocar".

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari