Sindicats de Mossos, contra Sàmper per voler rebaixar la pena d’aldarulls

La Generalitat vol deixar d'acusar d'atemptat contra l'autoritat o desobediència els causants de disturbis
MIquel Sàmper

Diversos sindicats dels Mossos d'Esquadra han criticat que el Departament d'Interior treballi per "rebaixar la petició punitiva" en les causes per aldarulls, segons ha anunciat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper.

Sindicats com la Federació de Professionals de la Seguretat Pública (Fepol) han criticat les paraules del conseller perquè consideren que el Govern "prefereix protegir" a les persones que "agredeixen" als agents, mentre alguns països europeus actuen "en sentit contrari" i per això demanen una "rectificació immediata". També han criticat les declaracions el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) o l'Associació Professional Mossos d'Esquadra (APME).

Sàmper va explicar dimecres al Parlament que les "grans" acusacions que s'han fet han estat per delicte d'atemptat contra l'autoritat i desobediència i va anunciar que vol descarregar de "càrrega punitiva" les causes i reduir-ho a un delicte de lesions i portar-ho al terreny del rescabalament de la responsabilitat civil derivada de les lesions. Una decisió que, segons explicava el mateix conseller, no només pot afavorir a col·lectius independentistes, sinó i també a d'altres, com ara ultradretans.

SPC apunta que seguiran personant-se com a acusació particular per defensar als seus afiliats quan siguin agredits. "Nosaltres no rebaixarem cap actuació punitiva", ha reblat. També apunten que fiscalitzaran "molt de ben a prop" les actuacions del Departament i no descarten accions jurídiques.

Respecte a les paraules del conseller, aquest sindicat assenyala que "no ha fet cap condemna de qui decideix utilitzar la violència per les seves legítimes reivindicacions", el que consideren "molt significatiu". També li demanen una rectificació. Finalment, diuen que "ha trigat poc" a "fer bo a l'antecessor", amb relació a Miquel Buch.

Per la seva banda, APME, abans conegut com el moviment MosSOS, critica que Sàmper "fiscalitzi només als Mossos" i li demana "alguna proposta de reforma penal vers els violents". 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.