Fernández Díaz nega en el cara a cara haver conegut l’afer Kitchen

"M'acuses de cometre un delicte?", replica a l'exministre el seu ex-número a l'Audiència Nacional
Francisco Martínez amb Jorge Fernández Díaz

L'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz i el seu antic número dos, l'exsecretari d'Estat de Seguretat Francisco Martínez, s'ha acusat de mentir en el seu cara a cara d'aquest divendres a l'Audiència Nacional. L'encarament s'ha produït en el marc de la investigació sobre l'anomenada operació Kitchen, una trama parapolicial ordida des d'Interior, suposadament, per treure a l'extresorer del PP Luis Bárcenas documentació que podria comprometre figures del partit.

Fernández Díaz ha negat el fet d'haver-ne estat al cas de l'operatiu, del qual ha dit que ni tan sols se'l creu, i ha rebutjat el contingut dels SMS aportats pel seu ex-número dos. Per la seva part, Martínez, que va dir que ambdós el coneixien, ha assegurat que el ministre el trucava "cada dia a qualsevol hora, inclosos els caps de setmana" per parlar-ne, relata El País citant fonts jurídiques.

Segons la mateixa informació, el cara a cara s'ha escalfat quan han xocat les versions dels fets contradictòries que mantenen els dos antics alts responsables d'Interior, en particular sobre l'autenticitat dels SMS. "M'estàs acusant de cometre un delicte? M'estàs dient falsificador", ha replicat Martínez a qui va ser el seu superior després que Fernández Díaz digués que els missatges estan "manipulats".

Els SMS indicarien que l'exministre coneixia la trama, però Fernández Díaz ha aportat un informe per mirar d'acreditar que els missatges van ser manipulats i s'ha mostrat disposat a lliurar a l'Audiència Nacional el seu antic telèfon mòbil.

Martínez, així mateix, ha acusat el PP d'haver-lo deixat sol, i ha dit dels seus companys de partit que van actuar de manera "indigna i immoral" amb ell. Fernández Díaz ha plantejat què més podria haver fet per ell i ha esgrimit que es trobava a l'Audiència Nacional "per tu".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides