La tramitació dels pressupostos de l’Estat avança entre baralles indepes

Rufián, a Borràs: "Qui digui que això és una traïció a Catalunya, porta fa massa temps jaquetes de mil euros"
Rufián i Borràs en una imatge d'arxiu
Rufián i Borràs en una imatge d'arxiu

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha aconseguit tirar endavant avui el primer tràmit dels pressupostos. Els grups de PP, Vox, JxCat, Coalició Canària, Fòrum Astúries i BNG han presentat esmenes a la totalitat, però no han pogut tombar els comptes. El cap de l'Executiu podrà seguir tramitant els pressupostos gràcies al suport d'ERC i EH Bildu, i aquest cop també de Ciutadans i del PDECat.

Així, la tramitació tira endavant i ho fa entre baralles independentistes. El portaveu d'ERC, Rafael Rufián, ha replicat amb duresa la intervenció de dimecres de la portaveu de JxCat, Laura Borràs. Negociar els pressupostos de l'Estat "no ens fa menys independentistes", sinó "més útils", ha dit Rufián responent Borràs.

No satisfet, tot i sense citar-la directament, ha rematat: "Qui digui que això és una pèrdua de temps, o qui digui -pitjor encara- que això és una traïció al poble de Catalunya, porta, fa massa temps, jaquetes de mil euros, passeja, fa massa temps, bosses de Michael Kors pel carrer, i cobra, fa massa temps, bons sous públics".

Finalment, Rufián ha recordat la ruptura de JxCat i PDECat: "Hi ha qui va arribar aquí amb vuit diputats del no a tot, i avui ja només n'hi queden quatre". Els quatre diputats del PDECat han trencat avui la disciplina de vot i han fet costat a la tramitació pressupostària.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides