Miquel Buch diu que Quim Torra no sabia com funciona “l’administració”

L'exconseller justifica la decepció de l'expresident amb la política per la seva manca d'experiència
Buch i Torra

L'exconseller d'Interior, Miquel Buch, ha justificat la decepció que va dir tenir l'expresident de la Generalitat, Quim Torra, de la política i dels polítics independentistes quan va ser inhabilitat, per la manca d'experiència d'aquest darrer en l'administració pública.

Torra va afirmar, després de ser inhabilitat per la sentència del judici dels símbols independentistes als edificis públics de la Generalitat, que entenia que part de la ciutadania de Catalunya estigués decebuda amb la classe política, sobretot amb la independentista, per no haver assolit les fites marcades en el procés independentista. Torra va dir que ell mateix estava decebut.

Miquel Buch ha afirmat, en una entrevista a Catalunya Ràdio que "el president Torra tenia un curt recorregut al capdavant de l'administració", cosa que justificaria la seva decepció per no poder haver fet el què ell volia. Buch ha argumentat que "els que hem estat alcaldes i hem estat president de l'Associació Catalana de Municipis durant un temps, evidentment coneixes l'administració i saps que moltes de les coses que voldries fer o com les voldries fer tenen una immensitat de dificultats , i no es poden desenvolupar com un voldria o com un podria", reblant que "és normal que tinguis alguna insatisfacció a l'hora de fer el pas per la política".

Sobre el seu cessament, l'exconseller Buch no ha volgut entrar a valorar el fet que Quim Torra l'apartés de la responsabilitat de dirigir el Departament d'Interior, afirmant que és normal que quan un president ho creu oportú faci els canvis de carteres que cregui convenients.

Davant la pregunta de per què va trigar un any a cobrar de la Generalitat els honoraris l'advocada Olga Tubau, defensora del major Josep Lluís Trapero, després de la declaració d'aquest en el judici del procés al Tribunal Suprem, Buch ha afirmat que tot va ser culpa de "problemes burocràtics i administratius (…), a vegades les coses no les fas com tu voldries o tu podries. Aquí ens vam trobar amb la burocràcia, amb problemes administratius que una administració pública qualsevol té", afegint que "el què és important és que es va poder solucionar tot".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides