Quin mosso polític ha contribuït a assenyalar els amos d’un bar de l’Hospitalet de Llobregat?

Tuit de David Torrents sobre uns "feixistes" que no ho eren
Tuit de David Torrents sobre uns "feixistes" que no ho eren

Albert Donaire, fins fa poc membre del secretariat de l'ANC i veu de la sectorial Mossos per la República, i ara candidat de Demòcrates a les pròximes eleccions, ha estat una de les figures independentistes a les xarxes que ha rebutjat el fet que un grup de persones protestessin contra el govern català tacant la façana del palau de la plaça de Sant Jaume.

Quan els responsables de l'embrutament de la façana van patir pintades en el seu restaurant de l'Hospitalet de Llobregat -entre les quals "33" (que vol dir "Catalunya catalana"), "Puto nyordo" i "Torna al teu país"-, Donaire va ironitzar: "Ho publicaran al seu perfil d'Instagram? Segur que no els ha fet la mateixa gràcia que quan ells van fer la bretolada al Palau de la Generalitat. Ambdues accions, condemnables. Però segurament hi ha molta gent cremada que no hi hagi justícia de debò".

Però va ser un altre activista mediàtic, Mark Serra, que es presenta a les primàries de JxCat, el qui va participar més directament en l'assenyalament dels autors: "Jo crec que tenen la façana massa neta", va piular. Poc després, van aparèixer les pintades comentades per Donaire.

Un segon mosso que hi va ficar cullerada va ser David Torrents, agent en excedència i únic regidor de JxCat a Badalona. En el seu cas, va afirmar que les persones que van tacar la façana del Palau de la Generalitat eren ultres. "El mateix grup feixista que ha atacat avui la façana del Palau de la Generalitat estava també a la plaça de Sant Jaume el dia 30/10, concentració que va acabar amb aldarulls", va piular el passat dia 8, mostrant imatges on encerclava persones vestides amb samarretes negres que incloïen un logo blanc. "Els dispositius policials no són els mateixos si hi ha l'extrema dreta o independentistes, per què?", es va preguntar.

La realitat és que es tractava del logo del restaurant, que és gallec i inclou una creu, i no de cap símbol feixista, com alguns usuaris li van comentar. La bola que afirma que eren uns ultres, però, ha circulat per les xarxes els darrers dies, impulsada també per una notícia d'El Nacional que es feia ressò de la piulada de Torrents.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.