Site icon El Triangle

Carles Puigdemont renuncia a ser el candidat de Junts per Catalunya el 14F

Carles Puigdemont

L'expresident de la Generalitat i líder de JxCAT, Carles Puigdemont, no ha presentat candidatura a les primàries del partit, que triaran a finals de mes el cap de llista. Això no obstant, s'implicarà en les eleccions, però descarta ser el cap de cartell. "He decidit participar en les eleccions per liderar i acabar la feina", sosté en un vídeo distribuït per les xarxes socials, fet públic al límit del termini que fixava Junts per al procés de primàries.

"Treballaré a fons perquè puguem complir l'objectiu. He rebut milers de peticions perquè fes el pas i no puc ser insensible a la demanda, però Junts ha de trobar un candidat que pugui participar en la investidura. Aquesta persona tindrà tot el meu suport. El meu paper serà liderar un equip", exposa Puigdemont per comunicar la decisió. També diu: "Tots sabeu que la repressió m'impedeix ser candidat a la investidura, i no ho seré".

Així, la pugna queda entre el conseller de Territori, Damià Calvet i la portaveu de JxCAT al Congrés, Laura Borràs, que sí que han presentat els avals necessaris per sotmetre's a la votació dels militants de Junts. Per contra, el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, i el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, no han fet el pas.

Exit mobile version