La CCMA paga 400.000 euros per vuit programes a l’empresa d’Oriol Soler

TV3 anuncia l’inici del rodatge de la sèrie ‘Batalla monumental’ en plena polèmica pels 800.000 euros que li demanava Mediapro per vuit documentals sobre el procés
Roger de Gràcia conduirà el nou programa de Sàpiens a TV3
Roger de Gràcia presenta el nou programa de Sàpiens a TV3

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha comprat per 400.488,10 euros una sèrie de vuit capítols de 45 minuts de durada que realitzarà Sàpiens, l’empresa d’Oriol Soler, recentment detingut en el marc de l’operació Volov que investiga presumpte tràfic d’influències, blanqueig de diners i finançament irregular de les despeses fetes a l’estranger pels polítics independentistes que van fugir de Catalunya després de proclamar la declaració unilateral d’independència. Es tracta del programa Batalla monumental, que està previst que s’estreni el primer trimestre de l’any vinent.

TV3 va anunciar aquest dimarts l’inici del rodatge de Batalla Monumental a les poblacions de Miravet i Cardona. El programa és la continuació del que venia fent Sàpiens des de 2016 en format digital i amb la col·laboració de Catalunya Ràdio. La nota de premsa que va difondre la CCMA explicava que “el popular comunicador Roger de Gràcia, que actualment dirigeix i presenta Estat de Gràcia a Catalunya Ràdio, serà el mestre de cerimònies d'aquesta batalla singular, en què es presentaran dos monuments i se'ls posarà cara a cara. Aquí entraran en joc Candela Figueras i Ivan Medina, els reporters que viatjaran en paral·lel a cada localització: cadascun haurà de buscar les millors armes i històries per fer, del seu monument, el guanyador de cada programa, mitjançant els vots dels espectadors”.

Aquest anunci coincideix amb la polèmica que ha afectat el sector de la producció de documentals en difondre’s la notícia que Tatxo Benet, directiu de Mediapro, intentava vendre vuit documentals sobre el procés independentista a TV3 per un valor de 800.000 euros. La CCMA ha pagat la meitat d’aquesta quantitat a Sàpiens, segons consta a la seva web de l’Espai del proveïdor i client, en un contracte per vuit mesos datat el 29 de juliol. Precisament, Batabat, la productora audiovisual vinculada a Sàpiens que està realitzant Batalla monumental, forma part de l’associació Pro-Docs, que agrupa una quarantena d’empreses del sector i que s'ha queixat de la voluntat de Mediapro de colar per 800.000 euros a TV3 els seus vuit documentals del procés utilitzant influències polítiques.

Batalla monumental és un dels 34 projectes finançats amb els sis milions que el Departament de Cultura de la Generalitat va transferir el passat mes de juny a TV3 pel “foment d’obres audiovisuals i cinematogràfiques catalanes de nova creació”.

Roger de Gràcia, el mestre de cerimònies del programa, és el segon periodista més ben pagat de Catalunya Ràdio després de Laura Rosel. Cobra 125.000 euros per dirigir i presentar Estat de Gràcia, arrenglerat del tot amb la filosofia procesista que mostra el propi nom del programa i els tuits que ell penja al seu perfil de Twitter. Ivan Medina és el periodista de TV3 que es va fer famós perquè es va enfilar dalt d’un cotxe de la Guàrdia Civil per transmetre en directe la mobilització convocada per Òminum Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana davant el Departament d’Economia i Hisenda mentre era enregistrat per membres d’aquest cos, el 20 de setembre de 2017. Candela Figueras és redactora i veu del programa Alguna Pregunta Més, de TV3 i Catalunya Ràdio.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.