Laura Borràs: “Em presento a les primàries com a candidata a la Generalitat per JxCat”

La diputada fa una crida als militants del partit a què li facin costat "per aconseguir la independència del nostre país"
Laura Borràs
Laura Borràs

Laura Borràs ha publicat un missatge al seu compte de Twitter en el qual diu: "Avui faig el pas i em presento a les primàries com a candidata a la Generalitat per JxCat i per això us demano que m'hi acompanyeu", i afegeix "que m'avaleu, que us afegiu a un projecte basat en la força de la gent que no hem renunciat a aconseguir la independència del nostre país". Es dona la circumstància que aquest dimecres acaba el termini per a presentar candidatures a les primàries de Junts per Catalunya (JxCat) per a decidir el candidat o candidata de la formació a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, el pròxim 14 de febrer.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, fa un parell de dies va confirmar formalment que es presentava a aquestes primàries. I s'havia especulat que el també conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, estava valorant de presentar la seva candidatura.

Resta per veure què acabarà fent l'expresident de la Generalitat i actualment eurodiputat de JxCat, Carles Puigdemont. Ni el mateix Puigdemont ni ningú dins les files de JxCat ha descartat que l'expresident català torni a voler optar a encapçalar el cartell de la formació a les pròximes eleccions autonòmiques catalanes. El termini, però, per presentar candidatures s'acaba a les dotze de la nit d'aquest dimecres.

També s'havia apuntat la possibilitat que JxCat organitzés unes primàries amb dues urnes; una per al candidat a la presidència de la Generalitat, que quedaria en mans de Carles Puigdemont, i una segona urna on anirien els candidats de les formacions de les quatre circumscripcions electorals. D'aquesta segona urna, però, acabaria sortint el candidat real a presidir la Generalitat en cas que JxCat guanyés les eleccions, donat que Puigdemont es troba fugit de la justícia espanyola i no sembla que tingués intenció de tornar a Catalunya fos quin fos el resultat electoral.

(Visited 121 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari