El Suprem arxiva la causa sobre el desviament de fons atribuït a Puigdemont com a alcalde

No veu delicte, sinó infracció administrativa, en la compra d'un fons d'art usant diners d'un canon sobre l'aigua
Puigdemont, en un moment de l'entrevista de TV3 a Brussel·les

El Tribunal Suprem ha decidit arxivar la causa en la qual s'investigava si Carles Puigdemont, com a alcalde de Girona, va cometre algun delicte amb el presumpte desviament de fons del cànon municipal de l'aigua a la compra d'una col·lecció d'art per al consistori. L'operació, que es va efectuar els anys 2013 i 2014, va ser una infracció administrativa que la jurisdicció contenciosa administrativa haurà de valorar, però no una infracció penal, conclou el Suprem després que el Jutjat d'Instrucció número 2 de Girona li remetés el passat mes de març una exposició raonada que indicava l'existència d'"indicis de criminalitat" en aquella operació.

En concret, Puigdemont estava assenyalat per l'adquisició per 3,9 milions d'euros del fons del crític d'art Santos Torrella amb els diners d'un cànon extraordinari sobre l'aigua pagat pels ciutadans. El Suprem considera que es va tractar d'una "certa il·legalitat administrativa" perquè es va "estirar il·lícitament l'autonomia local" quan es va destinar el cànon al fons d'art "sense respectar els seus límits finalistes i pressupostaris", però rebutja que s'hagin prescindit de les normes essencials de procediment i de l'òrgan competent per dictar la resolució, i que es tracti d'una conseqüència o expressió d'una infracció penal.

La Fiscalia del Suprem es va desmarcar del plantejament de la Fiscalia Anticorrupció i va demanar l'arxivament ara decretat pel Suprem.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari