Els indults als dirigents del procés no arribaran abans de les eleccions

El govern espanyol no preveu debatre'ls abans de cinc mesos al consell de ministres
El judici de l'1-O
El judici de l'1-O

Els dirigents independentistes empresonats no seran indultats abans de les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer, ja que l'eventual adopció de la mesura es troba en una fase inicial i el govern espanyol no preveu debatre'n la concessió abans de cinc o sis mesos en el consell de ministres, publica El Confidencial citant fonts de l'executiu que presideix Pedro Sánchez.

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, va anunciar recentment la tramitació de les peticions d'indult, sobre la concessió del qual la decisió definitiva no correspon al govern d'Espanya, sinó al Tribunal Suprem. Abans, s'hauran de pronunciar les presons i la Fiscalia. Segons explica la mateixa informació citant fonts judicials, ja s'ha demanat el seu parer a les presons.

Paral·lelament, el govern estudia una reforma del delicte de sedició, la qual ha guanyat força com a via més ràpida d'excarceració dels dirigents del procés empresonats després d'haver entrat a darrera hora en el pla anual normatiu, el qual acredita que forma part dels compromisos d'aprovació legislativa d'enguany del govern espanyol, indica també El Confidencial.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari