Per què l’Ajuntament de Barcelona no discuteix el consell d’administració de BTV?

Josep Bou
Josep Bou

Per primer cop, l'elecció del consell d'administració de Betevé no s'ha discutit en el plenari de l'Ajuntament de Barcelona. En la passada sessió, aquest punt va ser votat sense fer-ne una posició pública.

Han estat molts mesos amb un consell que havia finalitzat el seu mandat, però els grups municipals no es posaven d'acord amb els noms. En la primera llista va sobtar que no hi hagués cap dona, la qual cosa va fer que es paralitzés l'elecció.

Finalment, a finals del mes d'octubre el plenari ha fet els nomenaments. Segueixen Carles Bosch i Josep Maria Carbonell, i s'hi incorporen Xavier Vidal, Francesc Orteu, Susana Alcaide i Álex Sálmon. Només Barcelona pel Canvi, la formació de Manuel Valls, ha deixat, de moment, sense ocupar la cadira que li correspon. Barcelona en Comú ja ha expressat que en pocs mesos canviarà Bosch per una dona.

El nom que més ha aixecat polseguera internament ha estat el de Susana Alcaide. Ha estat una proposta molt personal de Josep Bou (PP), en contra del criteri del seu propi partit, que creu que era el moment per apostar per una persona que hi estigués directament relacionada i no per una professional que fa anys va tenir vinculacions amb el PSC. Però Bou ha esgrimit que el Consell d'Administració de BTV és un organisme en el qual han de figurar professionals independents, tal com detalla la llei de l'audiovisual.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides