Disculpes del govern pel nyap amb els autònoms

Budó diu que la Generalitat estudia ampliar els ajuts i reclama al govern espanyol que aporti diners
Meritxell Budó

La consellera de la Presidència i portaveu del govern català, Meritxell Budó, ha demanat disculpes als autònoms en nom del govern pels problemes tècnics que han dificultat a aquests professionals l'accés a un dels ajuts de 2.000 euros que els oferia la Generalitat. Així mateix, ha avançat que aquest dimarts a la tarda els departaments de Treball, Polítiques Digitals, Economia i Presidència celebren una reunió per analitzar què ha fallat, després que Treball i Polítiques Digitals s'acusessin mútuament per la incapacitat de la plataforma web de suportar l'allau de sol·licituds, que Treball havia decidit atorgar als primers 10.000 sol·licitants.

Budó també ha explicat que el govern de la Generalitat estudiarà ampliar aquestes ajudes, a les quals ha destinat inicialment 20 milions d'euros, contra l'impacte de la crisi de la Covid-19 que han patit els autònoms, però ha afegit que no disposen de prou fons i ha destacat que el govern espanyol "ha aportat zero" i que, a més, "ha augmentat la quota" que paguen aquests treballadors. La consellera de la Presidència ha demanat al govern d'Espanya que "posi diners" per ajudar les famílies afectades.

A més, ha assegurat que després que l'afluència d'usuaris col·lapsés el web habilitat perquè els autònoms demanesson l'ajuda des d'aquest aquest dilluns, la Generalitat havia ampliat fins a 15.000 la capacitat per atendre usuaris cada minut, però que s'ha tornat a veure desbordat perquè n'ha rebut 18.000. Budó ha dit  que la Generalitat "ha pres nota de la situació" i que treballa "perquè no torni a passar".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari