El supervivent d’Alcanar mostra el seu penediment en la primera jornada del judici del 17-A

Driss Oukabir, que va llogar la furgoneta, ha negat que conegués els membres de la cèl•lula i a l’imam de Ripoll
Judici pel 17-A a l'Audiència Nacional

L’Audiència Nacional ha començat aquest dimarts el judici contra els tres acusats dels atemptats del 17 d’agost de Barcelona. La primera jornada del judici ha permès visualitzar les diferents estratègies dels acusats. En aquest sentit, l’únic supervivent de l’explosió d’Alcanar, Mohamed Houli Chemlal, ha assegurat estar “penedit”, mentre que Driss Oukabir, que va llogar la furgoneta, ha negat que conegués els membres de la cèl·lula i a l’imam de Ripoll, Abelbaki es Satti. Al mateix temps, ha remarcat que “la seva vida era sortir de festa, drogues, cocaïna, haixix” i “anar amb noies de companyia”.  

Quant a la furgoneta, Oukabir ha relatat que va llogar-la pel seu germà, que va morir abatut a Cambrils, i els seus amics perquè no tenien l’edat legal per conduir-la, i ha afirmat que no en sabia res més. També ha assegurat que mai va estar a Alcanar i que no formava part de cap cèl·lula terrorista.

Per la seva part, Ben Said lazza ha subratllat que ell va deixar a uns “clients” una furgoneta per transportar productes de neteja, i ha emfatitzat que cap d’ells li va dir que fos per cometre atemptats. Said Iazza ha dit que només coneixia els joves com a “clients” de la carnisseria del seu tiet.

Mohamed Houli Chemlal s’enfronta a una petició fiscal de 41 anys de presó, mentre que Driss Oukabir s'enfronta a una de 36. Per Ben Said Iazza la Fiscalia sol·licita vuit anys de presó, ja que només està acusat de col·laboració.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari