El 14-F es votarà en pavellons per evitar contagis de covid

El Procicat ja ha aprovat com seran les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya

El Procicat (Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya) ha decidit que la majoria dels catalans votaran el 14 de febrer en un pavelló o en un espai gran com un centre cívic, però no en una escola com és habitual en totes les convocatòries electorals, segons ha avançat Catalunya Ràdio. Aquesta és la fórmula que aplicarà el govern de la Generalitat de cara a les pròximes eleccions autonòmiques que estaran afectades per la pandèmia de la covid-19.

Segons aquesta informació, la normativa per a la jornada electoral concreta que es farà una cua per als col·lectius de risc i una altra per a la resta de la ciutadania. L'objectiu de les mesures és evitar al màxim el risc de contagi i per això s'intentarà evitar convocar els electors a centres escolars tant com es pugui. De fer-se servir escoles per a les eleccions del 14-F, es donaria la circumstància que s'haurien de tancar l'endemà de les eleccions per fer-hi una desinfecció total.

Per tant, el govern català decidirà quins espais alternatius es faran servir com col·legis electorals, prioritzant pavellons i espais grans com ara centres cívics. En aquest sentit, queden expressament prohibits espais com Centres d'Atenció Primària (CAP) i residències.

Una de les altres indicacions del protocol decidit per a les eleccions serà que els electors hauran d'anar sense acompanyants. Els ciutadans hauran d'anar a votar sols i portar la papereta des de casa. Es recorda que tothom està obligat a portar mascareta i a respectar la distància de seguretat d'un metre i mig.

Entre les mesures de seguretat, està previst fer un test d'antígens a tots els integrants de les meses electorals abans de constituir-les per certificar que no estan infectats per covid-19. Durant la votació, els membres de les meses no podran agafar el DNI dels electors, com es fa normalment, per evitar el contacte. Per això, els votants hauran de facilitar la visió del document i de totes les seves dades personals.

Està previst també que a cada col·legi electoral hi hagi prou personal per controlar que tant els components de la mesa com els electors compleixen amb totes les mesures higièniques de seguretat. També s'encarregaran d'organitzar les dues cues, que els electors respectin l'espera a l'aire lliure i l'accés ordenat dels votants.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari