Torna a col·lapsar el web dels ajuts als autònoms

Persisteixen els problemes en la represa del procediment després que la Generalitat l'interrompés a les 16h d'aquest dilluns, mentre Treball i Polítiques Digitals intercanvien retrets
Els consellers Jordi Puigneró i Chakir el Homrani

La plataforma web habilitada per la Generalitat perquè els autònoms tramitin la sol·licitud per rebre l'ajut de 2.000 euros ofert pel govern, que es reparteix per ordre de demanda, és inaccessible per segon dia consecutiu. No obstant això, la emisora pública Catalunya Informació assegura que ja s'han exhaurit els 20 milions pressupostats amb les 10.000 primeres demandes.

Aquest dimarts a les 9 hores es reprenia el procediment per sol·licitar els ajuts als afectats per la crisi de la Covid-19 després que la Generalitat l'interrompés aquest dilluns a les 16 hores per la impossibilitat de completar el formulari. L'atorgament dels ajuts per ordre de demanda havia provocat una allau de sol·licituds que va col·lapsar el sistema.

Fonts del Departament de Treball citades per TV3 han reconegut que s'estan repetint els problemes d'aquest dilluns, que han indignat els autònoms. Aquest departament i el de Polítiques Digitals i Administració Pública han intercanviat retrets les darreres hores.

Polítiques Digitals i Administració Pública, departament que encapçala Jordi Puigneró (JxCat), ha culpat d'un col·lapse que considera que era previsible al disseny de les ajudes, en referència al fet que s'atorguin per ordre de petició, però Treball, encapçalat per Chakir el Homrani (ERC), nega que Polítiques Digitals els alertés d'un possible col·lapse. De fet, segons el programa de TV3 Planta baixa, Treball assenyala que correspon a Polítiques Digitals donar explicacions pels problemes tècnics.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari