Les UCI continuen sumant nous pacients tot i el descens de la velocitat de contagi del coronavirus

Catalunya supera la barrera dels 300.000 positius des de l’inici de la pandèmia i registra 109 defuncions en les darreres 24 hores
Proves de coronavirus

El Departament de Salut ha notificat aquest dimarts que, tot i el descens del risc de rebrot i de la velocitat de reproducció del coronavirus, continuen creixent el número d’ingressats a les UCI. En aquest sentit, les unitats de cures intensives han sumat 13 pacients més en les darreres vint-i-quatre hores i registren un total de 591 persones ingressades (comptabilitzant els centres públics i els privats).

No obstant això, Salut ha informat que els centres hospitalaris catalans han experimentat una davallada de 56 pacients, ja que han passat dels 2.793 d’ahir als 2.737 d’avui.

El risc de rebrot ha baixat 37 punts, i es troba actualment a 633. Aquest paràmetre encara es troba en xifres molt elevades: a partir dels 200 punts els números indiquen un risc molt alt que l’epidèmia es descontroli.

Al mateix temps, la velocitat de contagi ha baixat dues centèsimes i s’ha situat en 0,90. Fa uns dies, la velocitat de reproducció del coronavirus es trobava per sobre de 1, fet que volia dir que, de mitjana, un positiu contagiava a més d’una persona.

D’altra banda, la conselleria ha comunicat aquest dimarts 3.022 nous positius de coronavirus i 109 defuncions. Des de l’inici de la pandèmia, Catalunya ha comptabilitzat un total de 302.968 persones contagiades i 14.740 morts.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides