Martí Patxot pot incórrer en incompatibilitat en el seu nou càrrec

La presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, ha dit al Parlament que el seu fitxatge per una gran agència publicitària demostra el seu gran valor professional
Martí Patxot, exdirector comercial y de marketing de la CCMA
Martí Patxot, exdirector comercial y de marketing de la CCMA

El pas de Martí Patxot de la màxima responsabilitat de la direcció comercial de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a l’empresa privada sense solució de continuïtat podria vulnerar la Llei que regula les incompatibilitats dels alts càrrecs de la Generalitat. Patxot va anunciar que deixava la direcció comercial de la CCMA amb data de l’1 de novembre i immediatament va passar a formar part de la nova delegació a Catalunya de l'agència especialitzada en estratègia, planificació i compra de mitjans Avante Medios.

El Consell de Govern de la CCMA ha nomenat Núria Fargas, que ha format part de l’equip de Martí Patxot els darrers anys, per substituir-lo. Núria Llorach, presidenta en funcions de la CCMA, va ser interpel·lada sobre la dimissió de Patxot a la sessió de la comissió de control parlamentari d’aquest organisme el passat divendres pels diputats Ferran Mascarell (JxCat) i Raquel Sans (ERC). Llorach va afirmar que la marxa de Patxot “vol dir que la seva experiència professional a la corporació ha estat positiva i que des de l’empresa privada ens l’han volgut captar”. Va agrair-li la feina prestada els quatre anys que ha estat en el càrrec, tot i que, segons va explicar, els ingressos publicitaris de la CCMA havien caigut de 64 milions d’euros el 2016 a 51, el 2019. I que preveu que el 2020 els ingressos per aquest concepte no arribin als 40 milions d'euros.

La llei 13/2005 de 27 desembre de règim d'incompatibilitats dicta en el seu article 7 que “els alts càrrecs al servei de la Generalitat, sens perjudici de les compensacions o les prestacions que, si s’escau, estableixi la normativa específica corresponent, durant els dos anys següents al cessament en el càrrec per a l’exercici del qual hagin estat nomenats, elegits o designats, no poden acomplir activitats privades relacionades amb els expedients en la resolució dels quals hagin intervingut directament en l’exercici de l’alt càrrec, ni subscriure, personalment o per mitjà d’empreses o societats en les quals tinguin una participació superior al 10% o que siguin subcontractistes  d’aquestes, cap mena de contracte d’assistència tècnica, dels serveis o semblants amb l’administració, els organismes, les entitats o les empreses del sector públic en els quals han prestat serveis com a alts càrrecs”.

Representants de diversos grups parlamentaris temen que a més de la possible incompatibilitat per treballar a Avante Medios abans no passin dos anys, Martí Patxot aprofiti la seva experiència a la CCMA per endur-se la cartera de clients de TV3 i Catalunya Ràdio i utilitzi la informació privilegiada de la qual ha disposat els darrers quatre anys sobre anunciants, tarifes de preus, descomptes i altres detalls sensibles en l’àmbit publicitari. Per això, demanaran explicacions a la direcció de la CCMA sobre l’actitud tant complaent que ha tingut en relació a la seva marxa.

El nom de Martí Patxot i la seva vinculació amb la CCMA tornarà a aparèixer als mitjans de comunicació quan es fixi la data pel judici en què se l’acusa d’incloure publicitat de la campanya del referèndum sobre la independència de Catalunya de l’1 d’octubre del 2017 a TV3 i Catalunya Ràdio malgrat que el Tribunal Constitucional ho havia prohibit.

(Visited 223 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari