Què passa amb el web de la Xarxa Audiovisual Local?

Pàgina inactiva del web de la XAL
Pàgina inactiva del web de la XAL

És tot un misteri. Després de molts mesos de no actualitzar l’Espai de Transparència de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), entitat que gestiona els mitjans de comunicació de la Diputació de Barcelona, de cop hi van aparèixer els contractes realitzats durant els dos darrers trimestres de 2019 i el primer de 2020. Al primer trimestre de 2020 hi apareixia la renovació del contracte de Marcela Topor com a directora i presentadora del programa The Weekly Mag, pel qual se li paguen 36.000 euros cada sis mesos. Era la primera vegada que la nova direcció de la XAL després del nomenament de Lluís Garriga com a conseller delegat renovava el contracte a l’esposa de l’ex-president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Poques hores després que s’actualitzés aquesta Espai de Transparència,  el web de la XAL va caure i ha estat impossible accedir-hi durant un parell de dies. Quan s’ha recuperat l’accés al portal, algunes informacions no hi apareixen. Per exemple, les corresponents als contractes del primer trimestre de 2020. Cal esperar, doncs, que es reposin aquestes dades per tornar a veure el contracte que suposa un ingrés de 6.000 euros mensuals per Marcela Topor i el d’alguns dels seus col·laboradors.

Durant les hores que es van veure els contractes d’aquest primer trimestre de 2020 es va constatar que no hi apareixien els de dos dels col·laboradors destacats de The Weekly Mag: Mattehw Tree i Màrius Serra. A les dades publicades que corresponien al primer trimestre de 2019, hi constaven els 36.000 euros de Topor i una quantitat sorprenentment baixa per Matthew Tree. “Màxim 3.300 euros”, s’hi feia constar. Màrius Serra no hi apareixia.

Misteri, doncs, per aclarir, que afecta no només la pàgina del primer trimestre de 2020 sinó les d’altres trimestres d’anys anteriors.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari