La Comissió Europea incorpora Simón al comitè d’experts contra la Covid-19

El director del CCAES és un dels nou assessors de Von der Leyen
Fernando Simón
Fernando Simón

Fernando Simón, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) del govern d'Espanya, forma part del grup de nou experts que assessoren sobre la Covid-19 la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha publicat aquest dimecres El Confidencial.

Segons aquesta informació, el responsable designat pel govern espanyol per respondre regularment sobre l'evolució de la pandèmia ha estat inclòs el passat 15 d'octubre en el grup d'assessors, després l'executiu que presideix Pedro Sánchez havia proposés, sense èxit, dos noms el passat mes d'abril.

Simón s'ha incorporat al grup d'assessors del qual ja formaven part Arnaud Fontanet (epidemiòleg francès), Christian Drosten (viròleg alemany), Kare Molbak (epidemiòleg danès), Lothar W. Wieler (alemany, president de l'Institut Robert Koch), Maria Rosaria Capobianchi (biòloga italiana), Marion Koopmans (viròloga neerlandesa) i Peter Piot (viròleg belga). A més de Simón, s'hi ha sumat recentment l'hongarès Miklos Szocska.

La inclusió de Simón en l'equip d'assessors de Von der Leyen contra la pandèmia coincideix amb les declaracions amb què el líder del PP i de l'oposició, Pablo Casado, ha demanat que el director del CCAES, a qui ha retret "incompetència, politització i falsedats", fos destituït.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides