Quins puigdemontistes retreuen a TV3 un biaix anti-Trump?

Donald Trump
Donald Trump

TV3 sol rebre crítiques sobretot dels partits de l'oposició al govern català, alguns dels que la consideren un aparador propagandístic del procés, com és el cas de la primera força del Parlament, Ciutadans. ERC i JxCat, per la seva part, mantenen un disputa soterrada pel control dels mitjans públics que no ha deixat de proporcionar nous episodis en paral·lel a les friccions entre representants dels dos socis del govern català.

Ara, però, ha estat la cobertura dels Telenotícies de TV3 sobre les eleccions a la presidència dels Estats Units el que ha generat les crítiques de dues figures afins a l'expresident català Carles Puigdemont, que consideren que ha estat parcial contra l'actual president, Donald Trump.

El professor de Dret Hèctor López Bofill, que va ser candidat a Tarragona de JxCat al Senat i és regidor de Junts per Altafulla, ha piulat: "No tinc cap simpatia per Trump. Però el biaix pro Biden de TV3 amb presentadors parlant d'«esperança» quan els demòcrates guanyen un estat, és un escàndol en una televisió pública".

Més dur encara ha estat el retret del cap de l'oficina de Puigdemont, l'historiador Josep Lluís Alay, ara novament sota els focus després de la seva detenció la setmana passada en el marc de l'operació Voloh/Volhov: "Guanyi qui guanyi a les eleccions americanes, queda clar que el gran perdedor serà la credibilitat de la Televisió de Catalunya, TV3 i el 324 i el vergonyós seguiment partidista que n'ha fet". Alay comentava d'aquesta manera una notícia del portal 324.cat segons la qual "Donald Trump va passar la barrera de les 20.000 mentides aquest juliol".

El puigdemontisme no abraça el trumpisme de manera oficial i explícita, però alguna figura d'aquest espai polític el consideren, en determinats aspectes, una referència. Ja fora de la presidència de la Generalitat, Artur Mas havia dit que la victòria de Trump, ara fa quatre anys, era un exemple per al procés que el que sembla impossible de vegades és possible.

Aquest dimecres, el vicepresident del Parlament, Josep Costa, una de les figures més acèrrimament puigdemontistes, ha anat més enllà quan ha escrit que "cal aprendre moltes lliçons de com va arribar al poder Trump, com ha governat i com ha estat a punt de ser reelegit". "Sobretot noves formes de comunicació, mobilització i confrontació política que tothom donava per fet que no funcionarien", ha especificat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides