Illa defensa esperar “2 o 3 setmanes” abans de decidir sobre el confinament

El ministre de Sanitat manté que de moment no ho contempla i defensa que cal actuar amb "rigor"
Salvador Illa

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha defensat que cal esperar "dues o tres setmanes" des de l'aplicació de les restriccions que empara l'actual estat d'alarma abans de decretar un confinament domiciliari. En roda de premsa aquest dimecres a la tarda després de la reunió del Consell Interterritorial de Salut, Illa ha mantingut que "de moment" no contempla confinar als domicilis i ha remarcat que per actuar amb "rigor" cal deixar passar aquest termini per avaluar les mesures.

El ministre de Sanitat ha subratllat que les restriccions actuals ja són "molt potents i dràstiques" i ha confiat que si es compleixen, "les coses en principi han de funcionar".

Així ho ha traslladat Illa a les autonomies, una part de les quals ha demanat el confinament domiciliari o estar preparat per la possibilitat de decretar-lo. El ministre de Sanitat ha respost que per ara no contempla confinar als domicilis.

A tall d'exemple, Illa ha dit que per veure els efectes del tancament de bars i restaurants a Catalunya cal esperar aquestes dues o tres setmanes, ja que després de només uns quants dies no es pot valorar l'efecte que ha tingut.

Sobre la decisió d'allargar els tocs de queda més enllà del 9 de novembre, Illa ha dit que la qüestió està en mans dels presidents autonòmics però ha confiat que prendran les mesures que siguin adequades a la situació epidemiològica.

Illa ha insistit que la previsió és que hi hagi una vacuna "fiable i eficaç" contra el coronavirus a finals d'aquest any o principis del que ve.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari