Aragonès diu que “s’ha actuat correctament” en resposta a l’operació Voloh

L'oposició exigeix explicacions al Govern sobre la presumpta trama de desviament de fons públics per finançar el procés independentista
Aragonès al Parlament

Els grups parlamentaris de Ciutadans, el PSC i el PP al Parlament de Catalunya han demanat explicacions al vicepresident de la Generalitat i president en funcions del govern català, Pere Aragonès, sobre la trama investigada pel jutge Joaquín Aguirre en l'operació Voloh, en la qual s'investiga el suposat desviament de diners públics per finançar el procés independentista i en la qual també se sospita que dirigents independentistes van fer negocis il·lícits amb el rerefons de la pandèmia.

Pere Aragonès en la sessió de control a l'executiu a la cambra catalana ha assegurat que "s'ha actuat correctament", afegint que "on es volia dir que hi havia una cosa, no hi ha cap d'aquests procediments sobre els quals podria haver-hi irregularitats". Aragonès ha volgut menystenir l'operació portada a terme per la Guàrdia Civil afirmant que és "una operació que té moltes llacunes, que intenta construir un relat a partir de conjectures i escoltes telefòniques".

De fet, el president en funcions de l'executiu català ha desmentit que hi hagués un grup de persones al marge de la Generalitat que gestionés temes relacionats amb la pandèmia de la covid-19 a Catalunya. Aragonès ha afirmat que "no hi ha, ni hi ha hagut un comitè de crisi paral·lel a l'oficial", assegurant que "no hi ha cap mena de contracte de subministrament de tests per part del Departament de Salut amb les persones que estan involucrades en aquest procediment ni tampoc cap contractació en l'àmbit de les residències amb les persones imputades en aquestes actuacions", en referència a Xavier Vendrell iDavid Madí, concretament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides