Un tinent coronel, assenyalat com el testaferro del rei emèrit

Un compte a nom de Nicolás Murga Mendoza va rebre diners donats pel milionari mexicà Sanginés-Krause a Joan Carles I, segons la investigació
Joan Carles I, comunicant públicament que abdicava, l'any...
Joan Carles I, comunicant públicament que abdicava, l'any 2014

Nicolás Murga Mendoza, un tinent coronel de l'Exèrcit de l'Aire actualment en la reserva, es troba en el punt de mira de les indagacions sobre les targetes black del rei emèrit d'Espanya, Joan Carles I de Borbó, de qui va ser assessor.

Segons la investigació de la Fiscalia Anticorrupció, es tracta del testaferro usat pel rei emèrit per ingressar en comptes bancaris a nom de Murga diners donats pel milionari mexicà Allen de Jesús Sanginés-Krause, amb els quals va sufragar despeses Joan Carles I almenys entre els anys 2016 i 2018. Aleshores ja no era cap d'Estat, a diferència del cas de les donacions rebudes de l'Aràbia Saudita, que s'investiguen també des de Suïssa, en el que es inviolable para la justícia espanyola.

Els beneficiaris de les targetes opaques, presumptament nodrides amb fons aportats per Sanginés-Krause, serien diversos membres de la família reial, entre els quals també hi hauria la reina emèrita Sofia i altres familiars propers. Nius Diario publica que almenys dos néts de Joan Carles I en van fer ús.

Trasllat de Fiscalia
Aquesta investigació resta pendent que arribi la informació demanada amb diverses comissions rogatòries a Mèxic i altres països on se segueix el rastre dels diners, publica Eldiario.es. Mentrestant, la fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, ha ordenat aquest dimarts que la Fiscalia Anticorrupció traspassi immediatament a la Fiscalia del Tribunal Suprem les diligències.

Així mateix, la Fiscalia General de l'Estat ha anunciat que investigarà la filtració de les dades a Eldiario.es. El fiscal en cap de delictes econòmics, Juan Ignacio Campos, que s'encarrega del cas de la donació de l'Aràbia Saudita i els 65 milions que Joan Carles I va transferir a Corinna Larsen, també assumirà aquesta investigació.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari