Quin conseller volia ser cuiner i no advocat?

El conseller Miquel Sàmper i el comissari dels Mossos Eduard Sallent
El conseller Miquel Sàmper i el comissari dels Mossos Eduard Sallent

Miquel Sàmper és conseller d'Interior des del 3 de setembre. Aquest advocat llicenciat en Dret i en Ciències Polítiques sempre havia volgut ser cuiner, però la influència materna va fer que es decantés per estudiar dret a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Nascut a Terrassa d'una família provinent d'Almeria i Melilla, va cursar els estudis legals i després va fer carrera com a lletrat. Va arribar a ser el degà del Col·legi de Terrassa i president del Consell de l'Advocacia de Catalunya, així com impulsor de l'Oficina d'Intermediació Hipotecària de l'Estat espanyol.

Va entrar en política de la mà de Josep Rull com a candidat de Convergència i Unió a l'Ajuntament de Terrassa el 2015, on va obtenir tres regidors. Però va decidir, malgrat el parer del seu propi partit, que havia d'abstenir-se per facilitar l'arribada de Jordi Ballart, llavors aspirant socialista, a l'alcaldia.

Quatre anys després va repetir amb la candidatura dels neoconvergents de Junts per Terrassa. Amb una llista liderada per l'exconseller Lluís Puig, Junts per Terrassa va perdre el maig de l'any passat un dels tres regidors i Ballart va tornar a guanyar les eleccions.

Casat i amb quatre fills, les seves aficions són el ciclisme i l'atletisme, però el que més li plau és la cuina. En diferents trobades explica que si no hagués estat per la insistència de la seva mare perquè estudiés una carrera universitària, haguera fet de cuiner.

Ara, però, com a titular d'Interior, Sàmper no té massa temps per als fogons i molt menys amb les restriccions de l'Estat d'alarma que han de fer complir els Mossos d'Esquadra.

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari