Forcadell i Bassa mantenen el tercer grau a l’espera del que digui el TS

El jutge de vigilància penitenciària decideix no suspendre per ara la semillibertat que els va concedir la Generalitat
Carme Forcadell amb Dolors Bassa
Carme Forcadell amb Dolors Bassa

Carme Forcadell i Dolors Bassa continuaran, de moment, en semillibertat. Per sorpresa, el jutge de vigilància penitenciària ha decidit no suspendre el tercer grau que els va concedir la Generalitat, mentre el Tribunal Suprem analitza el recurs que la Fiscalia hi ha presentat en contra.

En aquest recurs, la Fiscalia demanava que quedés suspès automàticament, com va passar amb els dirigents independentistes empresonats a Lledoners. Però aquesta vegada el jutjat de vigilància penitenciària ha pres una decisió diferent i Forcadell i Bassa, de moment, només hauran d'anar a dormir a la presó entre diumenge i dijous.

Totes dues han reaccionat a través de les xarxes socials, i denuncien la situació de la resta de presos. Forcadell insisteix que el conflicte entre Catalunya i Espanya només es pot resoldre amb una llei d'amnistia i Bassa lamenta la "set de venjança" i la voluntat d'acarnissament de la Fiscalia.

D'altra banda, Amnistia Internacional torna a reclamar la llibertat immediata de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. El president de l'ONG a Espanya, Esteban Beltrán, deixa clar que tots els poders de l'Estat poden contribuir-hi. Ho ha dit, després de visitar els presos a Lledoners.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides