Kitchen: El jutge vol un acarament entre Fernández Díaz i el seu segon

En el mateix cas, Villarejo acusa l'expresident Rajoy de ser el màxim responsable d'aquesta operació
Francisco Martínez amb Jorge Fernández Díaz

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha decidit aquest dimarts que es faci un acarament entre l'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el que va ser el seu número dos al ministeri, l'exsecretari d'estat Francisco Martínez. Ha pres aquesta decisió després que tots dos declaressin la setmana passada com a investigats en la causa.

El cas Kitchen investiga la presumpta utilització de fons reservats per part de l'últim govern del PP per espiar de manera il·legal l'extresorer del partit Luis Bárcenas, que tenia informació comprometedora sobre les finances de la formació.

El jutge planteja aquest acarament després que Fernández Díaz i Martínez hagin donat fins ara versions contraposades. El primer responsabilitza el seu excap de l'operació. En canvi, Fernández Díaz diu que no en sabia res. De fet, a l'escrit en què acorda el cara a cara, García Castellón esgrimeix que cal fer-lo per les "contradiccions" que els investigats han mostrat.

Martínez va presentar els missatges de telèfon amb les suposades ordres del llavors ministre. Fernández Díaz va assegurar que no eren seus. El jutge també demana a l'exministre que voluntàriament aporti el dispositiu mòbil anterior al que té actualment.

D'altra banda, l'excomissari Villarejo sosté que el responsable de l'operació Kitchen no és l'exministre de l'Interior sinó l'expresident Mariano Rajoy. Així ho ha suggerit en una entrevista al diari El País en assenyalar que l'operació no va ser cosa del responsable d'Interior sinó que venia de "molt més amunt" perquè "Fernández Díaz no tenia la capacitat de prendre una decisió d'aquesta envergadura" i assenyala Rajoy. D'altra banda, afegeix que "tem que hi ha proves" al respecte i que "ells ho saben". A més, recorda que "Bárcenas va gravar Rajoy", encara que no explica la destinació d'aquest enregistrament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides