Qui retreu a Elsa Artadi que va ser injusta amb Eduard Pujol?

Eduard Pujol
Eduard Pujol

Josep Martí i Blanch, exsecretari de Comunicació de la Generalitat durant la presidència d'Artur Mas, ha defensat la presumpció d'innocència de l'exportaveu de JxCat al Parlament Eduard Pujol, el qual va ser suspès de militància i empès a deixar l'escó pel seu partit després de rebre diverses denúncies d'assetjament sexual.

En un article publicat al Diari de Tarragona, Martí considera que "aquesta setmana s'ha matat políticament i també per un temps socialment l'Eduard Pujol", de qui reconeix a l'article que és amic seu "per honestedat amb el lector", però que "res del que escric té cap voluntat encobridora" i que no ho sap tot de la seva vida. En particular, assenyala l'actitud de la dirigent de JxCat Elsa Artadi perquè, segons ell, "va condemnar-lo des del faristol deixant la presumpció d'innocència, a la que s'hi va referir amb extrema peresa, sense cap valor".

Aquest exalt càrrec del govern Mas, que recorda que ni en el cas de Pujol ni en el del cupaire Quim Arrufat hi ha denúncies als jutjats, lamenta que en casos de presumpte assetjament "la pràctica que va fent-se habitual és la de matar professionalment i civilment d'entrada, de tal forma que si després els fets no queden acreditats, ja no hi ha cap reparació possible".

"Una injustícia no s'arregla amb una altra injustícia. Un problema no s'arregla amb un altre problema", afirma després de plantejar que "no val utilitzar com a coartada per evitar la justícia ordinària que els jutjats són heteropatriarcals o que hi ha violències de mil tipus que no tenen cabuda dins del codi penal per justificar ajusticiaments i linxaments a porta tancada només amb el testimoni de les presumptes víctimes".

"Sense denúncies i sense jutjats establint veritats i mentides amb la força de la prova tot això acabarà esdevenint un terra pel qual serà molt complicat caminar. No hi hauríem d'arribar. I qui la fa que la pagui, sempre. Però amb dues condicions: que el que ha fet sigui un delicte i estigui tipificat com a tal i que, a més a més, hagi quedat acreditat", conclou.

En aquest article, però, no es refereix al fet concret que també la periodista Núria Casas, a Twitter, a El Nacional i al programa de la Cadena SER Aquí Cuní, ha acusat públicament Eduard Pujol d'haver-la assetjat quan tots dos treballaven al grup d'emissores de RAC1, al qual l'exportaveu de JxCat va ser director i coordinador de continguts de RAC1. Casas va xifrar en una desena els cops que es va sentir assetjada per qui després va esdevenir diputat de JxCat.

"Com es pot demostrar quan t'han intentat tocar un pit enmig d'una redacció completament sola? O t'esperen ajupits a l'entrada i et diuen que és per mirar-te les calces que portes?", ha explicat aquesta periodista sobre el seu cas, dues preguntes pertinents sobre el fenomen dels assetjaments en general i la conclusió de Martí Blanc referent a l'acreditació de l'assetjament, en particular.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides