‘Aixafem el feixisme’ rememora la lluita del Comissariat de Propaganda durant la Guerra Civil

La mostra, que es pot veure al Palau Robert des d’aquest dimarts, explica les estratègies persuasives impulsades per la Generalitat per defensar les polítiques de progrés social i les llibertats democràtiques i nacionals
Cartell de l'exposició 'Aixafem el feixisme', que es pot visitar al Palau Robert des del 5 de novembre
Cartell de l'exposició 'Aixafem el feixisme', que es pot visitar al Palau Robert des del 5 de novembre

L’exposició 'Aixafem el feixisme' rememora, des d’aquest dimarts 5 de novembre i fins el 5 d’abril de 2021, els mitjans i les estratègies persuasives que va fer servir el Comissariat de Propaganda de la Generalitat republicana per defensar les polítiques de progrés social i les llibertats democràtiques i nacionals.

El Comissariat de Propaganda es va crear l’octubre de 1936, va treballar per internacionalitzar el conflicte bèl·lic i per defensar la política del govern de la Generalitat davant l’opinió pública republicana catalana i espanyola. L’exposició no només reconstrueix i difon les accions persuasives que va portar a terme la Generalitat durant el conflicte bèl·lic, sinó que també les contextualitza i n’explica els motius. L’exposició ret també homenatge al periodista i polític Jaume Miravitlles, que va dirigir el Comissariat.

El títol de l’exposició fa referència al cartell més popular que va editar el Comissariat de Propaganda i un dels més famosos de la Guerra Civil, el del fotògraf publicitari Pere Català Pic, on es mostra una espardenya esclafant una creu gammada. També s’hi poden veure un centenar de fotografies de l’època i una trentena de cartells originals, a més de diversos llibres, publicacions i altres objectes de propaganda. Al llarg de l’exposició s'escolta la cançó El més petit de tots, que ha recuperat el grup Nainonain, inspirada en l’estatueta homònima que va crear el Comissariat de Propaganda i que es va considerar “la mascota de la Revolució”.

La comissària de l’exposició és la periodista Ester Boquera, que ha participat en l’encartellada de promoció de la mostra que s’ha fet aquest dilluns al migdia a l’entrada del Palau Robert, acte en el qual també hi han participat la directora de la revista L’Avenç, Núria Iceta, el professor de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB, Enric Marín, l’empresari d’arts gràfiques i col·leccionista, Marc Martí, el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat, Miquel Gamisans, i el director general de Difusió, Jordi del Río.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides