El sector esportiu recorre al TSJC la suspensió de les activitats esportives

Federacions i entitats creuen que la decisió del Govern és "errònia" i tindrà efectes "devastadors"
Catalunya ha suspès l'esport no professional

El món de l'esport torna a dirigir-se als tribunals per mantenir la seva activitat. Federacions i entitats han presentat aquest dilluns un recurs al TSJC en contra de la decisió del Govern que atura tota la competició esportiva i tanca equipaments i han demanat l'adopció de mesures cautelars.

El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva, ha considerat "errònia" la decisió de la Generalitat i ha defensat que l'esport organitzat "ha fet bé la feina" i s'ha d'entendre com un "bé essencial" per a la ciutadania. A més, ha insistit que el sector és segur i ofereix més traçabilitat i rigor que si l'esport es fa igualment per lliure però sense mesures ni controls.

El president de la UFEC s'ha referit, en aquest sentit, a dades del ministeri de Sanitat i ha assenyalat que les activitats esportives només són el 0,28% dels brots des de l'inici de la pandèmia.

Segons ell, el sector té els mateixos arguments que quan ja va sol·licitar cautelars a l'estiu i el tribunal els va donar la raó però aquest cop "reforçats" per les dades sobre el risc de contagi. Per això, Esteva s'ha mostrat optimista en relació al recurs presentat al TSJC: "Tenim confiança que puguin mirar-ho amb els mateixos ulls".

Al prohibir els centres organitzats, ha denunciat, "es perd la traçabilitat" dels contagis i es continua fent esport de forma desorganitzada. De fet, Esteva s'ha referit a partits de vòlei, bàsquet o "massificacions" de gent corrent per Barcelona com a exemples recents que ha vist d'això.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides